Scooterrijbewijs


Am-rijbewijs

Nu vanaf €335,-

Hoe gaat het in z'n werk: het behalen van je bromfietsrijbewijs?

Als je het brommerrijbewijs wilt halen moet je, voordat je gaat lessen op de weg met de bromfiets, in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor deze categorie en minimaal 16 jaar zijn.Veilige kleding en een goedgekeurde helm horen bij het bromfietsrijden. Voor zover jezelf niet in het bezit bent van een helm, regenkleding en handschoenen, kun je deze tijdens de les van de verkeersschool lenen. Een helmmuts is verplicht voor behoud van de helmen en uit oogpunt van hygiëne.


Theorie

Wat heb je nodig om het theorie-examen aan te vragen?

Regelmatig worden er theoriecursussen gehouden met aansluitend een theorie-examen, het examen wordt dan via de rijschool geregeld. Deze opleiding is niet verplicht, je kunt ook kiezen voor zelfstudie. Boeken zijn bij de rijschool verkrijgbaar.Maar verkeersinzicht leer je niet uit een boekje en dat is juist wat we onze leerlingen mee willen geven tijdens deze theorielessen. Tijdens de theorielessen maken we al een afspraak voor een intest.  als  je dit wilt Direct vanaf dat je 15,5 jaar bent mag je theorie-examen gaan doen. Daarvoor heb je een geldig legitimatiebewijs nodig. Om te slagen moet je minimaal 44 van de 50 vragen goed beantwoord hebben.


Praktijk

Intest

De intest is een opleiding voor de voertuigbeheersing. Wij streven ernaar om met 2  kandidaten gedurende 1 uur te trainen.  Bijzondere aandacht wordt besteed aan voertuigbeheersing en remtechniek.Je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere intest waarbij je naast het voertuigbeheersingsgedeelte ook een extra uur op de weg gaat trainen om te kijken hoe snel je dit oppakt. Dat geeft meer zekerheid bij de vervolgopleiding.Bij de intest dien je wel 16 jaar te zijn en in het bezit van een geldig theoriecertificaat AM, omdat je ook op de openbare weg gaat rijden.

 

Vervolg

Nadat je bent geslaagd voor je theorie-examen en 16 jaar bent geworden, krijg je 5 rijlessen op de weg.Dit kan ook in een dagopleiding. De praktijkopleiding wordt gegeven vanaf een volgbromfiets door een KNMV gediplomeerde instructeur. Je krijgt de opdrachten door middel van een draadloos communicatiesysteem.Tijdens de opleiding worden verschillende onderdelen behandeld, zoals kennismaking met en uitleg van de bromfiets, bijzondere rijeigenschappen en inzicht in het verkeer.De bromfietsrijopleiding betekent bij ons niet alleen het halen van het rijbewijs, wij geven je bagage mee in de vorm van een gedegen opleiding om je bromfiets de baas te blijven. Als je deze cursus afrondt en je hebt je rijbewijs AM gehaald, dan krijg je een gratis les als je je Autorijbewijs bij ons komt halen, dat is dus een extra voordeel.


Examen

Na het theorie-examen en 5 rijlessen op de weg, volgt er een praktijkexamen bij het CBR aan de Overcingellaan in Assen.

Wat heb je nodig om het examen aan te vragen?

Bij de rijschool vul je een examenaanvraag in, deze wordt elektronisch aangeleverd aan het CBR.Voor aanvang van het examen moet je de volgende zaken overleggen:

  • Een geprinte bevestiging voor het praktijk examen die door jezelf  getekend dient te worden.
  • Een akkoord met de verklaring examenvoorwaarden
  • Een wettig legitimatiebewijs


Tarieven

Op jouw wensen afgestemd

Met een aantrekkelijke korting bieden wij een Basispakket aan. Dit is een lespakket van een intest die 1 uur duurt en 4 lesuren inclusief een examen. Je moet dit bedrag ineens vooraf betalen. Wanneer na de intest blijkt dat  4 lesuren nog niet genoeg zijn en niet klaar  bent voor een examen, dan kun je extra  uren per les boeken.

Bromfietspakket inclusief theorie
1 theoriecursus inclusief boeken en 1 theorie-examen
1 intest praktijk en 4 lessen praktijk
1 praktijkexamen

Bromfietspakket exclusief theorie
1 intest praktijk en 4 lessen praktijk
1 praktijkexamen

€ 446,-
 
 
 

 € 335,-
 
 

Prijzen per 1 januari 2019  inclusief BTW

Prijswijziging voorbehouden .