Rijvaardigheidstraining voor de camper

Een camper huren of kopen is gauw gedaan. Goede beheersing van het voertuig is echter een heel andere zaak!

Steeds meer camper eigenaren volgen dan ook een speciale rijvaardigheidstraining om goed voorbereid op vakantie te gaan.

De camper is vaak een maatje groter dan de personenauto waarin u rijdt. Een bochtig bergweggetje vraagt normaal gesproken al veel van uw aandacht, met een grote camper is het helemaal opletten. Koops Novl opleidingen biedt, met ervaren rij-instructeurs, rijvaardigheidstrainingen aan voor eigenaren van een kampeerauto. Voor nog meer zekerheid en gemak onderweg!

Over de campertraining:

De campertraining bestaat uit een theoriedeel en een praktisch deel. Tijdens de theorie leert u hoe u moet anticiperen op de afmetingen van uw kampeerauto, behandelen we speciale kijk- en rijtechnieken en gaan we in op enkele zaken die te maken hebben met veiligheid (de staat van de banden en onderhoud aan de motor). Na de theorie is het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Op een trainingscircuit leert u alle manoeuvres waarmee u te maken kunt krijgen tijdens een campervakantie.


Een overzicht van de campertraining:

  • Theorie over deelname met de camper aan het verkeer
  • Leren anticiperen op de afmetingen van de camper
  • Kijk- en rijtechnieken, controlehandelingen
  • Veiligheid: staat van de banden en motoronderhoud
  • Manoeuvres waarmee u te maken kunt krijgen (achteruit rijden, slalom rijden, fileparkeren, stopproef, bochten rijden, hellingproef)

Na de training ontvangt u een certificaat van geslaagde deelname.


Verloop van de trainingsdag en kosten:

De campertraining vindt plaats in Assen onder begeleiding van een ervaren rij-instructeur. De training van 3 uur begint om 09.00 uur , tot  12.00 uur. of van 13.00 tot 16.00 uur. Dit doet u met uw eigen camper.

Training van 3 uur 
Training van 4 uur
€ 125,-
€ 150,-