Auto met aanhanger opleiding

BE Opleiding boeken

Klik hier voor opleiding boeken.


BE-rijbewijs

Als je met een caravan, aanhanger of boot- of paardentrailer wilt gaan rijden, heb je vaak het rijbewijs BE nodig. Om dit rijbewijs te halen hoef je geen theorie-examen te doen.Voor het rijden met een aanhangwagen met een toegestaan totaal gewicht (ledig gewicht plus laadvermogen) van minder dan 750 kg geldt een vrijstelling. Als het toegestane totale gewicht van de aanhanger groter is dan het ledig gewicht van de auto, dan is een BE rijbewijs verplicht, als je rijbewijs voor 19 januari 2013 is afgegeven. Deze verplichting geldt ook als de toegestane maximum massa van de totale combinatie meer bedraagt dan 3500 kg.Is je rijbewijs na 19 januari 2013 afgegeven, dan geldt dat de maximale toegestane massa niet meer bedraagt dan 3500 kg.


Praktijk

De praktijkopleiding wordt gegeven door enthousiaste gediplomeerde docenten. Een aantal voorwaarden vanuit de   Koops Novl opleidingen waaraan de instructie moet voldoen is o.a. de op jou aangepaste lesmethodiek verzorgen, laten weten wat de doelstelling van de les is, het aangeven wat er verbeterd dient te worden en in hoeverre de opleiding vordert.Dat je les krijgt van een FAM-docent houdt voor jou in dat je les krijgt van een docent die ook voortgezette opleidingen verzorgt en daardoor meer met autorijden heeft dan alleen het geven van de basisopleiding.Tijdens de opleiding worden verschillende onderdelen behandeld zoals kennismaking en uitleg van de auto, bijzondere rijeigenschappen, bijzondere verrichtingen en inzicht in het verkeer. Speciale aandacht wordt besteed aan voertuigbeheersing, anticiperen, ongeval vermijdend rijden (risico perceptie) en mentale training.De rijopleiding betekent bij Koops Novl opleidingen niet alleen het halen van het rijbewijs. We geven je bagage mee in de vorm van een gedegen opleiding om de vierwieler met aanhangwagen de baas te blijven. Wij lessen in Assen en Groningen.

Het is nu ook mogelijk om met een aangepaste auto het rijbewijs BE te halen. Kosten: € 62,- per uur.Voor meer informatie kunt je contact met ons opnemen.


Examen

Wat heb je nodig om het examen aan te vragen?

Om examen te kunnen doen moet je een gezondheidsverklaring indienen bij het CBR via www.mijnCBR.nl Dan kan de  rijschool  een examenaanvraag indienen.Voor aanvang van het examen moet je de volgende zaken overleggen:Een door de rijschool geprint combiformulier bestaande uit drie delen:

  • Een geprinte bevestigingsreservering CBR 
  • Geldig rijbewijs B

Als bij de aanmelding een of meer vragen op de Gezondheidsverklaring met JA is beantwoord , dan dien je gekeurd te worden in veel gevalllen.

Wanneer kun je examen doen?

Om zo flexibel mogelijk de datum van het praktijkexamen te kunnen vaststellen, is het nodig dat de aanvraag direct bij de intest wordt ingediend. Bij het examen moet een geldig rijbewijs B worden getoond.


Tarieven

Op jouw wensen afgestemd!

Uit ervaring weten wij dat, na de intest, voor deze opleiding gemiddeld 8 praktijklessen nodig zijn.Koops Novl opleidingen biedt de volgende mogelijkheden:

  • - In jouw eigen tempo, je neemt per week 1 of 2 uur les en doet vervolgens examen.
  • - Compactopleiding. Deze opleiding begint met een intest van 2 uur. Bij deze intest wordt bepaald hoeveel lessen er nog nodig zijn om examen te doen, dit kan varieren van 4 tot 10 uur omdat dit in sterke mate afhankelijk is van de vaardigheden van de chauffeur. Vervolgens wordt een examendatum vastgesteld en worden de nog te volgen lessen op, of vlak voor de dag van het examen ingeroosterd. De compactopleiding moet vooraf worden betaald.
Rijles BE per uur
Intest BE 2 uur
Voordeelpakketten BE
4 uur les + examen
6 uur les + examen
8 uur les + examen
Aanvraag examen
€ 52,-
€ 100,-
 
€ 418,00
€ 511,00
€ 604,00
€ 232,00

Prijzen zijn geldig vanaf 1 januari 2019en zijn inclusief BTW

Onder voorbehoud van prijswijzigingen