Vrachtwagen met aanhanger opleiding


CE-rijbewijs

Om een vrachtwagen met aanhanger van een trekker met oplegger te mogen besturen, moet je in het bezit zijn van een rijbewijs CE. Onze verkeersschool maakt gebruik van een combinatie met een middenas aanhangwagen (wipkar) .

Hoe gaat het in z'n werk? 

Om deze opleiding te mogen volgen, moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs categorie C.De medische keuring voor het vrachtwagenrijbewijs heeft een geldigheidsduur van 3 jaar, moet u wel opnieuw een gezondheidsverklaring  invullen.Als het praktijkexamen binnen deze periode wordt afgenomen, is geen nieuwe keuring vereist.

Tijdens deze opleiding wordt veel aandacht besteed aan specifieke exameneisen zoals: voertuigkennis, verkeersdeelneming en het manoeuvreren met deze grote voertuigen. Ook het aan- en afkoppelen speelt een belangrijke rol tijdens het examen en zal veel worden geoefend. 


Wanneer kun je examen doen?

Om zo flexibel mogelijk de datum van het praktijkexamen te kunnen vaststellen, is het nodig dat de aanvraag direct aan het begin van de opleiding wordt ingediend. Bij een spoedopleiding weet je vaak al wanneer je examen moet doen voordat je aan de opleiding gaat beginnen. Het examen kan pas door het examenbureau in behandeling worden genomen als je in het bezit bent van een medische verklaring van geschiktheid. Op het examen moeten een geldig rijbewijs C en de Verklaring van geschiktheid worden getoond.

Locatie van het praktijk examen: Koops/Novl opleidingen Assen of Groningen

Kijk hier voor examen resultaten

Prijzen en pakketten 

Voor onze pakketprijzen en/of de tarieven klik HIER

Op jouw wensen afgestemd!