Vrachtwagen met aanhanger opleiding


CE-rijbewijs

Om een vrachtwagen met aanhanger van een trekker met oplegger te mogen besturen, moet je in het bezit zijn van een rijbewijs CE. Onze verkeersschool maakt gebruik van een combinatie met een middenas aanhangwagen (wipkar) .

Hoe gaat het in z'n werk? 

Om deze opleiding te mogen volgen, moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs categorie C.De medische keuring voor het vrachtwagenrijbewijs heeft een geldigheidsduur van drie jaar, moet u wel opnieuw een medische verklaring invullen.Als het praktijkexamen binnen deze periode wordt afgenomen, is geen nieuwe keuring vereist.

Tijdens deze opleiding wordt veel aandacht besteed aan specifieke exameneisen zoals: voertuigkennis, verkeersdeelneming en het manoeuvreren met deze grote voertuigen. Ook het aan- en afkoppelen speelt een belangrijke rol tijdens het examen en zal veel worden geoefend. 


TERUGGAVE OPLEIDINGSKOSTEN VIA AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

De kosten voor de beroepsopleidingen voor Vrachtwagen en Bus kun je opgeven bij je aangifte inkomstenbelasting (reiskosten niet). De eerste 250,- is voor eigen rekening en het maximum op te geven bedrag is 15.000,-. De meeste mensen vallen in de 42% belastingschaal en kunnen dus 42% van de opleidingskosten terugkrijgen. Heb je in het jaar dat je de opleiding hebt gedaan geen inkomen gehad, dan kan je een negatieve aangifte doen zodat je de opleidingskosten kan verrekenen met een volgend jaar waarin je wel inkomen hebt. Laat jouw specifieke situatie altijd beoordelen door een belastingdeskundige of door de belastingdienst.Kijk hier voor meer informatie bij de belastingdienst.


Examen

Wat heb je nodig om examen aan te kunnen vragen?

Bij de rijschool vul je een examenaanvraag in, deze wordt elektronisch aangeleverd bij het CBR.Voor aanvang van het examen moet je de volgende zaken overleggen.

  • Een door de rijschool geprint combiformulier bestaande uit:
  • Een akkoord met de verklaring examenvoorwaarden
  • De oproepkaart
  • Een geldig rijbewijs B C
  • Een medische verklaring van geschiktheid

Bij de aanmelding moet een Eigen Verklaring worden ingevuld, een deel van dit formulier moet tijdens een, door uzelf te regelen medische keuring, door de arts worden ingevuld.Nadat u de Eigen Verklaring hebt opgestuurd naar het CBR wordt u een Verklaring van geschiktheid afgegeven.

Wanneer kun je examen doen?

Om zo flexibel mogelijk de datum van het praktijkexamen te kunnen vaststellen, is het nodig dat de aanvraag direct aan het begin van de opleiding wordt ingediend. Bij een spoedopleiding weet je vaak al wanneer je examen moet doen voordat je aan de opleiding gaat beginnen. Het examen kan pas door het examenbureau in behandeling worden genomen als je in het bezit bent van een medische verklaring van geschiktheid.Op het examen moeten een geldig rijbewijs C en de Verklaring van geschiktheid worden getoond.

Bij ons doe je examen in Assen op eigen locatie

Kijk hier voor examen resultaten

Prijzen en pakketten 

Op jouw wensen afgestemd!

Je bent bij onze verkeersschool niet verplicht om een minimaal aantal lessen te nemen, we rijden per rijles 2 uur achter elkaar . Met een aantrekkelijke korting bieden wij een Starterspakket aan. Dit is een lespakket van 16 lesuren inclusief een examen. Je moet dit bedrag ineens vooraf betalen. Wanneer je na 16 lesuren nog niet klaar bent voor een examen, dan kun je voor de resterende uren een leskaart kopen van  per les afrekenen Onze Verkeersschool biedt ook de mogelijkheid voor een spoedopleiding. Kies je voor een spoedopleiding, dan moet je vooraf een intest doen. De intest duurt 3 lesuren.  Deze test verplicht je overigens tot niets, het geeft je alleen een stuk zekerheid over de rijopleiding die je kiest. Voor deze opleiding worden twee weken gereserveerd, in deze twee weken worden de te verminderen in lesblokken van 4 uur gegeven daarna wordt de opleiding afgesloten met een examen. Heb je interesse, informeer naar de prijs; de opleiding moet je vooraf betalen. Klik HIER voor de prijslijst