ADR gevaarlijke stoffen

Ga je gevaarlijke stoffen vervoeren uit Klasse 1 (explosieven) of Klasse 7 (radioactieve stoffen) in tankauto’s of containers, dan moet je eerst het ADR-certificaat Basis + Tank + Klasse 1 + Klasse 7 behalen. Koops Novl opleidingen bereidt je optimaal voor op het examen.

Waarom?

Als je wilt gaan werken bij een bedrijf waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. Of het bedrijf waar je werkt wil je ook inzetten voor vervoer van gevaarlijke stoffen. Dan wil je maar één ding: zo snel mogelijk het certificaat behalen. Wij helpen je daarbij door je goed voor te bereiden op het examen.

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen uit Klasse 1 of Klasse 7 in tankauto's en containers (gaan) vervoeren. Om in het bezit te blijven van een geldig certificaat moet je na 5 jaar een verlengingsopleiding met voldoende resultaat afsluiten.

Examen;                                                                                                                                                                                                                                              

 De opleiding wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende beoordeling van het examen ontvang je het ADR-certificaat Basis + Tank + Klasse 1 +  Klasse 7.

Resultaat;

Je kent de belangrijkste wettelijke bepalingen van het vervoer gevaarlijke stoffen over de weg en van het ADR/VLG, en je bent in staat deze toe te passen. Eenmaal het ADR-certificaat Basis + Tank + Klasse 1 + Klasse 7 in bezit, voldoe je aan de vakbekwaamheidseis om gevaarlijke stoffen in tankauto's en containers en stoffen uit Klasse 1 en Klasse 7 over de weg te mogen vervoeren.

Inhoud;

Deze opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. 

Theorie;

  • Wettelijke voorschriften
  • Eigenschappen van gevaarlijke stoffen
  • Gevarenklassen van stoffen
  • Eisen aan voertuigen en uitrusting
  • Regels voor het vervoer, laden en lossen
  • Documenten bij het vervoer
  •  Persoonlijke beschermingsmiddelen

Praktijk;

  • Maatregelen bij een ongeval/incident
  • Eerste hulp

Studieduur;

maximaal 10 dagdelen (5 zaterdagen) voor volledig certificaat basis +tank+klassen 1 en 7

Tarieven;

Cursustarief;

vraag een passende  offerte aan  (inclusief kosten CCV). Uren voor nascholing (Code95) : 14 tot maximaal 28 uren

Prijzen geldig vanaf 1 januari 2018 en zijn exlusief BTW voor bedrijven, doordat wij een geregistreerd opleider zijn bij het CRKBO zijn particulieren  vrijgesteld van BTW

Cursusdata;

ADR basis

ADR basis en tank

ADR herhaling