Heftruck en Reachtruck opleiding


Veiligheidstraining Vorkheftruck/ Reachtruck

Ook voor Code95

Het rijden en bedienen van een heftruck / Reachtruck

Geen enkele werkgever zal een werknemer zonder rijbewijs een vrachtwagencombinatie laten besturen. Toch gebeurt dit wel regelmatig met het intern transportmateriaal, omdat vaak te makkelijk wordt gedacht dat het rijden met en het bedienen van bijvoorbeeld een heftruck wel meevalt. In de praktijk blijkt het een vaardigheid te zijn die met de nodige vakbekwaamheid en deskundigheid van de bestuurder zal moeten worden uitgevoerd. Het goed en vakbekwaam kunnen werken en omgaan met een transportmiddel heeft primair te maken met kennis, vaardigheid, ervaring, inzicht en houding van de bestuurder/gebruiker (mentaliteit). Het door de werknemer laten volgen van een (basis) opleiding en/of veiligheidstraining alleen, is onvoldoende om aan de algemene zorgplicht tot scholing en onderricht te voldoen.Ook de werkomstandigheden spelen mee zoals werkplekinrichting en omgeving, beschikbaar materieel en middelen, begeleiding, toezicht en een streng handhavingsbeleid een rol. Het rendement en het kwalitatieve effect van een opleiding zullen sterk verbeteren als naast de primaire persoonsgebonden zaken, meer aandacht wordt geschonken aan de organisatorische en technische aspecten binnen de onderneming. (taaksamenstelling, taaktoewijzing, aanstellingsbeleid, bedrijfsopleidingen, loopbaanbeleid, werkoverleg en dergelijke).


Cursusinhoud

De eendaagse veiligheidstrainingen zijn speciaal bedoeld voor bedieners van gemotoriseerde heftransportvoertuigen die 16 jaar of ouder zijn en beschikken over een redelijke mate van rij-en bedieningsvaardigheden. Wanneer de werknemer niet voldoet aan deze twee eisen is het noodzakelijk het opleidingstraject uit te breiden met een extra praktische vaardigheidstraining ( 2 daagse heftrucktraining.)Na het volgen van deze opleiding  is de cursist op de hoogte van de Arbo-regels en de Veiligheidsvoorschriften van de bedrijfsomstandigheden, met betrekking tot de persoonlijke verantwoordelijkheden en de gebruikte interne transportmiddelen en kan deze toepassen in de praktijk. De cursus voor interne transportmiddelen kent een eendaagse variant en een tweedaagse basisopleiding Vorkheftruck,  de deelnemer is voldoende  op de hoogte van zowel  theoretische achtergrondkennis, als praktische instructie om veilig en schadevrij te leren rijden. 


Specificaties cursus

Opbouw cursus

In de ochtendsessie wordt onder andere aandacht besteed aan doelstellingen, verantwoordelijkheid, belasten van de heftruck, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen, interne verkeersregels. In de middagsessie wordt de theoretische kennis geïntegreerd in de praktijksituatie van het bedrijf. 

Duur

De training bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Dit kunt u op 1 dag of 2 dagen laten plaatsvinden, maar u kunt ook kiezen voor 2 of 4 dagdelen (ochtend, middag en / of avond). De cursustijden vinden plaats in onderling overleg.

Cursusplaats

Koops Novl opleidingen Vlissingenstraat 45 a9403 BB Assen of In company

Koops Novl opleidingen opleidingscentrum te  UithuizermeedenSoort examen

De theorie wordt getoetst d.m.v. multiple choice vragen.  De praktische deskundigheid (rij- en bedieningsvaardigheden) van de bestuurder wordt door de instructeur beoordeeld. Vooropleiding en / of toelatingseisen

Minimum leeftijd is 16 jaar en een redelijke beheersing van de Nederlandse taal.

Bijzonderheden

Het lesmateriaal kan samen met de bevestiging voor aanvang van de cursus worden toegezonden, zodat de cursist zich enigszins kan voorbereiden. Indirect voldoet zowel werkgever als werknemer door middel van deze Veiligheidstraining aan de voorschriften van zowel de Arbo-wet (Artikel 8) als het Arbo-besluit (Artikel 7.17c). Daarnaast zijn de theorie en praktische Veiligheidsinstructies geheel afgestemd op de situatie binnen het bedrijf en de voorschriften zoals deze zijn vastgesteld door de Arbeidsinspectie (Arbo-Informatieblad 14). 

Benodigdheden voor inschrijving en certificaataanvraag

Rijbewijs / paspoort  


Meld je aan voor een cursus heftruck E-learning met code 95 en bel 0592372098


Meld je  aan voor een cursus heftruck E-learning en bel ons


Meld je  aan voor een 1 daagse heftruck


Tarieven

Per cursist:

2 Daagse basiscursus (minimaal 2 cursisten)
1 Daagse basiscursus (minimaal 2 cursisten)
Hetruck opleiding E-learning 3 uur (op aanvraag, of minimaal 2 cursisten)
Aan/ afmeldkosten Code 95 nascholing 
Beroepschauffeurs die afdragen aan SOOB  kunnen subsidie krijgen,  informeer naar de mogelijkheden.

€ 310,00 
€ 250,00
 210,00
€   25,00