VTL subsidie Doorstroom en Zij instroom  rij-opleiding C en CE

Subsidie voor Rijopleidingen

De economie trekt aan en hierdoor zijn er de komende jaren veel nieuwe chauffeurs nodig. Daarom is er subsidie beschikbaar voor het opleiden van bestaande medewerkers (doorstroom) en nieuwe medewerkers (zij-instroom) tot vrachtwagenchauffeur.

Wilt u medewerkers opleiden die nog niet bij u in dienst zijn? Ook dan draagt SOOB voor 80% bij in de opleidingskosten van alle onderdelen van de rijopleiding. Voorwaarde is onder andere dat er sprake moet zijn van een baangarantie van minstens één jaar. Deze extra hoge subsidie wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid via het Sectorplan Transport en Logistiek.

Kijk voor meer informatie op www.stlwerkt.nl/sectorplan.

Wilt u medewerkers die al bij u in dienst zijn, opleiden tot chauffeur? SOOB draagt bij in uw opleidingskosten  en verstrekt subsidie op alle onderdelen van de rijopleiding. Over de subsidiabele uur prijs ontvangt u 35% subsidie over een maximaal aantal opleidingsuren.

OpleidingMax. subsidiabele (klok)uur prijs  Max. subsidiabele duur
Vakbekwaamheid 1 (RV1)€ 17,14 p/u27 uur
Vakbekwaamheid 2 (V2C) € 17,11 p/u 15 uur
Vakbekwaamheid 3 (V3C)€ 23,60 p/u    5 uur
Rijopleiding C  € 63,00 p/u 28 uur
Rijopleiding E bij C€ 73,44 p/u25 uur
Heropleiding C € 64,09 p/u7 uur
Heropleiding E bij C € 74,65 p/u  7 uur
Praktische toets C€ 55,11 p/u 5 uur
Toets besloten terrein€ 66,39 p/u   5 uur

U vraagt subsidie aan voor de rijopleiding C, die gevolgd wordt bij een (voorlopig) gecertificeerde opleider Transport en Logistiek.

Rekenvoorbeeld doorstroom (65% subsidie):

U vraagt subsidie aan voor de rijopleiding C, die gevolgd wordt bij een (voorlopig) gecertificeerde opleider Transport en Logistiek.Bij een uurprijs van € 60,- en een opleidingsduur van 40 uur, ontvangt u € 39,- (65% van € 60,-) x 28 uur = € 1.092,- subsidie.U ontvangt dus alleen subsidie over de maximale subsidiabele uurprijs (in dit voorbeeld € 60,-) en het maximaal aantal subsidiabele uren (in dit voorbeeld: 28).

Rekenvoorbeeld zij-instroom (50% subsidie)

U vraagt subsidie aan voor de rijopleiding C, die gevolgd wordt bij een (voorlopig) gecertificeerde opleider Transport en Logistiek.

:U vraagt subsidie aan voor de rijopleiding C, die gevolgd wordt bij een (voorlopig) gecertificeerde opleider Transport en Logistie.Bij een uurprijs van € 65,- en een opleidingsduur van 40 uur, ontvangt u dan € 31,50 (50% van € 63,-) x 28 uur = € 882 subsidie.U ontvangt dus alleen subsidie over de maximale subsidiabele uurprijs (in dit voorbeeld: 63 euro) en het maximaal aantal subsidiabeleuren (in dit voorbeeld: 28).

U ontvangt dus alleen subsidie over het maximaal aantal subsidiabele uren (in dit voorbeeld: 28).

Klik hier en lees de brochure van VTL