Veel gestelde vragen

Wat is een Gezondheidsverklaring?

Een ieder die voor de eerste keer een praktijk examen voor de auto, auto met aanhanwagen , tractor en motor een praktijkexamen wil afleggen dient een gezondheidsverklaring  in te dienen bij het CBR. Dit is een verplicht onderdeel bij het behalen van je rijbewijs. Als bestuurder ben je namelijk verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom, volgens de wet, ´rijgeschikt´ zijn. Dit betekent dat je geestelijk en lichamelijk in staat bent om te rijden. Om dit te kunnen beoordelen stelt het CBR een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op de Gezondheidsverklaring. Naar aanleiding van de antwoorden op deze vragen beslist het CBR of je rijgeschikt bent. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de website van het CBR.


Wat is de Koops RijlesApp en wat kan ik ermee?

In de Koops  RijlesApp kun je alles vinden wat ook op jouw persoonlijke pagina staat vermeldt. Oftewel:

 • Jouw planning
 • De gegevens van Koops NOVL opleidingen
 • Jouw eigen gegevens, deze kun je hier ook wijzigen
 •  Jouw facturen

De Koop RijlesApp is superhandig! Je hebt alles bij de hand en je krijgt een half uur voordat je rijles begint een push-bericht. Zo vergeet je dus nooit de rijles. Om de App te gebruiken moet je vier stappen doorlopen:

 1. Voor Android ga je naar de Google Play Store of voor Apple ga je naar de App Store. Daar kun je de Rijles App van ISV Software BV downloaden
 2. Als je de Rijlesapp hebt geinstalleerd kun je inloggen door koopsvec in te vullen  voor rijschoolcode.
 3. Je kunt je nu inloggen door het e-mail adres in te vullen die bij Koops Verkeers Educatie bekend is in combinatie met je persoonlijke inlogcode. Deze vind je onderaan de mail die je van ons krijgt.
 4. Je bent nu ingelogd en ziet het startscherm. Je kunt nu al je gegevens bekijken!

    Ik heb een examen of toets niet gehaald. Wat nu?

    Een theorie-examen niet halen:

    Na afloop van je theorie-examen (bij CBR) ontvang je per e-mail een uitslagformulier. Op dit uitslagformulier kan je zien in welke hoofdcategorieën van onderwerpen je fouten hebt gemaakt.

    Mocht je onverhoopt niet slagen voor een theorie-examen dan kan je via Koops NOVL opleidingen een nieuw examen afspreken. Ook kun je er voor kiezen om alsnog een theoriecursus of individueel theorieles te volgen. Deze afspraken maak je telefonisch of door langs te komen.

    Een praktijk-examen niet halen:

    Vervelend....maar dat kan helaas gebeuren! Niet getreurd. Na afloop van het praktijkexamen wordt er met het examenuitslagformulier door de examinator aangegeven welke onderdelen onvoldoende waren. Bespreek dit met je rijinstructeur en maak een lesplan voor de vervolg rijlessen. Het CBR heeft gesteld dat je op zijn vroegst twee weken na je praktijkexamen opnieuw herexamen mag doen. Ga er vanuit dat het gemiddeld 4 tot 7 weken duurt voor het nieuwe praktijkexamen.