Opleiding tot rij-instructeurRij-instructeur worden? Laten wij U opleiden.

Je staat voor een belangrijke keuze; het kiezen van een nieuw carrièrepad. Niets is zo belangrijk als de juiste keuze maken. Graag maken we je wegwijs in het mooie beroep van rijinstructeur. Een echt vak, waaruit je veel plezier en voldoening kunt halen.

Heb jij het in je en wil je graag rijinstructeur worden? Graag vertellen we welke eigenschappen je moet bezitten én welke opleiding je nodig hebt om een rijinstructeur te worden.  

Wat voor type mens is een rij-instructeur?

Rijinstructeurs zijn vriendelijk, sociaal en gedreven. Als rijinstructeur ben je mental-coach, begeleider, instructeur en motivator in één. Je hebt het onstilbare verlangen om elke aankomend weggebruiker op te leiden tot een vakbekwame verkeersdeelnemer, waarbij je alle obstakels op weg naar dat doel samen met je leerling weet te trotseren. Een goede rijinstructeur is geduldig en weet op een professionele wijze zijn kennis over te dragen. De leerling leert het beste in een open sfeer, waarin hij/zij de ruimte voelt om fouten te mogen maken onder de veilige begeleiding van de rijinstructeur.

Als rijinstructeur lever je als professional een dienst aan een klant die veel eist, en terecht. Als vakdocent weet je je kennis, afgestemd op elke verschillende leerling, over te dragen met de precisie van een chirurg. Immers bereik je alleen het beste resultaat, wanneer je als rijinstructeur aansluiting vindt met je leerling. Een goede rijinstructeur is een coach, en niet zomaar één. Hij weet de leerling te prikkelen en fasegewijs naar een hoger plan te begeleiden. Als coach weet je dan te motiveren, complimenten te geven daar waar het goed gaat en samen de schouders eronder te zetten daar waar nodig. Zo behoudt de leerling de zin en de motivatie om het rijbewijs te behalen en behoudt het vak rijinstructeur een hoge mate van kwaliteit.

Vooropleiding rijinstructeur

Om rijinstructeur te worden is het belangrijk dat je een opleiding succesvol hebt afgerond: MAVO, VMBO, LBO of VBO. Is dit bij jou niet het geval, dan zal je een geschiktheidstest moeten doen. Hierbij wordt getoetst of je vragen op MBO niveau kan beantwoorden. Slaag je hiervoor? Dan kan je bij ons starten met de opleiding om rijinstructeur te worden. Koops Verkeers Educatie ( Koops Vec ) helpt je graag met de voorbereiding voor de geschiktheidstest.

Ben jij geschikt om instructeur te worden?

Wil je graag rijinstructeur worden? Maar twijfel je of je geschikt bent? Maak dan een vrijblijvende afspraak met ons. Je kan alles aan ons vragen en wij vertellen je graag meer over het vak rijinstructeur. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.  

Stageplaats

Besluit je om de opleiding tot rijinstructeur via ons te volgen? Dan heb je direct een stageplaats.

WRM pas

Als rijinstructeur moet je in het bezit zijn van een Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM) pas. Dit zijn de redenen: Je geeft les aan leerlingen zonder rijbewijs en je geeft les aan rijbewijsbezitters.

Rijinstructeur wordt je dankzij Koops Verkeers Educatie 

Wij helpen je om kennis op te doen, maar leren je ook om je kennis over te dragen aan je toekomstige leerlingen. Koops helpt je  optimaal  om voorbereid te zijn voor  het examen. Wil je meer weten over de opleiding tot rijinstructeur? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via 0592 – 372098 of stuur een mail naar info@koopsvec.nl .